Från foto till tavla

Någon gån emellanåt tar man en bild som man direkt känner att denna bild skulle jag vilja ha hängande på väggen. Men man kan ju knappast föra över bilden till datorn och skriva ut den i så den storleken man önskar. Så hur går man då till väga för att få en tavla av ett foto?

Till att börja med kommer man att behöva ha tagit bilden med en digitalkamera, vilket ju mest troligt är fallet i vilket fall som helst. Sedan kommer man behöva behöva hitta åt någon som kan förstora denna bild på ett sådant sätt att kvaliteten inte går förloarad. Det finns en antal olika aktörer på marknaden, men vi kan rekommendera denna, åtminstone om man vill ha den framkallad på en canvastavla.

Man laddar sedan upp bilden till sajten och får en förhandsgranskning av den på en gång. Där kan man sedan välja hur stor man vill ha tavlan och hur tjock ramen ska vara. Vilket bara betyder hur långt ut från väggen tavlan sitter. Man kan även få välja att få den komplett, duken och ramen separat eller bara duken, om man nu vill det. Har man till exempel sin egen idé på hur ramen ska se ut eller om man vill göra något riktigt annorlunda med duken, är ju denna allt man behöver ändå.

Med allt detta val är det bara att betala för produkten och vänta på att få den hemskickad. Till slut har man en stor fin tavla utan att behöva gjort något av jobbet själv. Från foto till tavla utan några besvär!

Det är populärt att göra fotoväggar idag där man till exempel i en trappuppgång sätter upp fotografier från olika händelser i sitt liv. Det kan vara allt från det intresse man utövar till olika tillfällen man spenderat med sina vänner. Har man barn så vill man kanske sätta upp bilder från olika tillfällen i deras uppväxt och ålder eller kanske olika utflykter och semestermål. Det blir smidigt att göra även dessa väggar genom att använda sig av canvastavlor och man kan välja om man vill ha alla motiv i svart/vitt eller kanske i sepia för att få en lite mer gammaldags bild med mjukare framtoning. 

Man slipper också kostnaden för inramning av sina bilder när man använder sig av canvasduk istället för det klassiska fotopapperet och tavlorna får ett annat djup och blir mer verklighetstrogna om man fotat till exempel naturmotiv.