Piffa till dig innan fotografering

Ett fotografi är ett sätt att föreviga ett minne. Det är något du kan spara en lång tid och titta tillbaka på. Vissa tillfällen i livet vill vi minnas och därför bokar vi en fotografering. De kan vara dop, student, bröllop med mera. Då fotografierna kommer leva kvar länge är det bra att piffa till sig lite extra inför fotograferingen.

Fixa smink och hår

För att se bra ut på bild är det bra att lägga extra tid på hår och smink innan fotograferingen. För att framhäva och förstärka dina ansiktsdrag är det bra att ha mer smink än till vardags. Smink har en tendens att försvinna på bild på grund av de starka blixtar som fotografen använder. Använd gärna skimrig foundation eller puder för att jämna ut huden och få den att lyfta. Tänk därtill extra på att framhäva ögonen. Ta en titt på nätet vilka produkter som kan vara bra att använda.

Piffa till ditt hår

Har du inte tid eller möjlighet att gå till frisören innan fotograferingen behöver du själv piffa ditt hår. Se till att håret är nytvättat och använd gärna en hårprodukt för extra volym och stadga. Föna håret och använd därefter en tång. Lockar gör att du ser yngre ut på bild och plattång har motsatt effekt.