Redigera och lagra dina bilder

För dig som gillar att fotografera så kommer du förr eller senare att vilja redigera och lagra dina bilder på något smart sätt. Ett minneskort i kameran räcker till ett visst antal bilder och mobilens minne kan även bli fullt så småningom.

Lagringsmedia

Det är en fördel att lägga över de bilder som tas med kameran till annan lagringsmedia, det finns flera varianter att välja bland. Det är ett säkert sätt att veta var bilderna finns och du kan plocka fram dom när du helst önskar för att redigera eller endast titta på dina bilder. Även med telefonen så är det en fördel att göra back-up mellan varven för att säkerställa att man inte tappar bilder vid en krasch av telefonen.

Redigering av bilder

Det allra bästa programmet för att redigera bilder i din dator är Photoshop, där har du mängder med möjligheter att förbättra dina redan tagna bilder. Nu kostar detta program en hel del så vi vill tipsa dig om en gratisvariant på nätet, Pixler. Den är inte lika vass som Photoshop men fungerar bra för dig som inte hållit på så mycket med redigering av bilder.

Avslutningsvis

Även om du inte har något intresse av att redigera dina bilder så bör du på något vis lagra dessa så de inte försvinner vid en datorkrasch eller annat som gör att dina bilder försvinner. Har man fört över bilderna till exempelvis en extern hårddisk eller bränt ner dom på en CD-R skiva så finns de i alla fall kvar så länge dessa fungerar som de sak.